Friday, 7 June 2013

Cuti-cuti Malaysia! ~ mengenal erti kehidupan : berkebalan dengan kenderaan awam

Menjelang cuti sekolah,mulalah pening kepala nak cari idea untuk memenuhkan jadual si anak-anak ni..yelah sepanjang-panjang cuti takkan nak perap kat umah je kan, sian plak dorang..:P, bertuah betul ye dorangs...ade jugak masa terluang mereka terisi dengan macam-macam  aktiviti yang mereka arrange sendiri & selebihnya, mak mereka inilah yang plankan...hi3..kalau aku dulu, tak merasa lah...cuti sekolah kalau tak habiskan masa dirumah pergi mandi sungai atau merayap kerumah kawan-kawan je, untung jugak lah kalau-kalau ade cikgu nak buat rombongan sekolah tu, pakat-pakatlah kumpul duit tambang, kalau cukup dapatlah join...kalau tak ..senyap-senyap udah..:P

berbekalkan modal yang tak memerlukan belanja besar, aku mendapat idea untuk memberi pendedahan kepada anak-anak tentang pentingnya kenderaan awam pada masa dulu~ ecewah, sebenarnye nak bgtau dorang yang aku ni dulu puas dah naik turun kenderaan awam ni....ha3..antara pendedahan yang membuat mereka 'jakun' & teruja sangat nak cuba ialah ; naik bas dan KTM ;)


bas jaman dulu


peh...dari air muka dorangs, memang nampak keterujaan & 'kejakunan' mereka..hik3...mana tak nya, 1st time naik agaknya...sonok le tu 


dalam KTM



ahernya...akibat keletihan dan kepuasan berjalan-jalan....mereka pon tertido dengan lenanya...ahaks, ^-^ so suwit....


No comments:

Post a Comment