Friday, 25 October 2013

Setia hingga hujung nyawa kut !

Wah! tittle tak hengat...hu3...Cerita pasal kenang-kenangan zaman dulu terbit bile perasaan rindu dah lama tak jumpa meluap-luap...Haa, hamek kaw...meluap-luap macam lava gunung berapi, u...hihu....

Ni hakak nak habag mai...kisah zaman dulu-dulu...zaman bujang 'trang-trang tang' hakak. Kalau dikenangkan... sangat-sangat lah sweet. Biasalahkan zaman study & bergelar seorang student dulu mesti ade moment-moment  terindah yang nak dikenang, kan? sesiapa pun akan merasai nya...Dari bab di kuliah, di hostel, hal lecturer,skandal-skandal ( ahaks.... ni mesti yg paling digemarikan?) & bermacam aktiviti yang dikongsi bersama sepanjang pengenalan sehinggalah perpisahan membawa haluan memasing.

 Saat indah itu jugalah akan di bangkit kan semula bila  teringat & dah duduk berborak bersama...hu3 setakat ni, hakak hanya berborak & berhubung melalui teknologi yang hado zaman sekarang...yelah memasing ade komitmen dan haluan sendiri...tambahan yang paling duk jauh cam hakak ni...hu3 sadis...
Bila dah berborak semua citer keluar, lagi-lagi kisah lama. Bukan nya ape kekadang stress ngan keje, penat seharian kat tempat keje... bila borak-borak begini dapatlah release stress sedikit..ye tak?? walaupun hakikatnya berhubung hanya dialam maya (oh, baru sedar kebaikan teknologi canggih skrg ni)...

Bukan setakat tu saja, bila memasing dah ada keluarga , mulalah berkongsi-kongsi kisah hidup memasing..ha3 seronok jugak sebab segala masalah dan cerita menarik dapat di sharekan bersama. ;)..kadang-kadang touching juga sebab  dah lama berkawan...still lagi berhubung & bertukar-tukar cerita...sangat bangga kerana persahabatan kami tidak pernah putus walupun hampir 15 tahun zaman kolej ditinggalkan...

Inilah yg dikatakan sahabat '  hingga hujung nyawa tu'...pilih-pilih ne satu berkenan..ngeh..nguh...ngah....




kami yang kekadang 'masuk air' juga...weee


Banyak lagi nak dikongsikan lagi pasal kami ni ..tapi tunggulah hakak buat novel pulak ye...terlalu banyak moment & kisah suka duka yang nak di ceritakan...disebabkan tak larat...cukuplah hakak bagitau..hakak sayang diaorang ni...& rindu bangat deh.... bile mau ketemu agak nye ye?? hi3

2 comments: