Tanpa mengomel panjang, hakak mempersempahkan menu untuk kali ini....tadaaa....
Ini Ayam Ros namenye ;) |
Resepi Ayam Ros ini sama saje dengan ayam masak merah . Kalau dilihat daripada rupa memey sejibik kan?.Tapi yang bezanya ayam ros ni perlu 'campakkan' jintan halus & jintan kasar serta susu cair. Rasanya memang lain & lebih lazat berbanding resepi ayam masak merah yang biasa tu...;). Lauk ni juga kalau nak diolah kepada daging pun sedap juga ~pada firasat hakaklah...dan dilawan dengan nasi minyak/beriani (tapi kali ni hakak buat nasi ala-ala nasi ayam gitu) berserta acar timun dan nenas yang cam gambaq dibawah ni;
Nasi ala-ala nasi ayam yang direbus dengan air rebusan ayam telah dibuang daun pandan & bahan ' sepah-sepah' lain |
Acar nenas & timun |
Biasa je kan menu nya....tapi bila perut sedang lapar ...yang biasa-biasa camni boleh jadi luar biasa...ha3...Yang penting hakak suka & family gembira...ye udah...
Rasanya satu kepuasan bila dapat memasak dengan air tangan sendiri daripada asik-asik makan kat luaq nuuu.. kennn...kenn...ken? Macam Hakak hari cuti jelah saat ini yang dinantikan...biarpun tak berapa nak ' hado' rasa hasil tangan tu,tapi family happy pun dah cukup...
Oklah..nak stop dulu...berjumpa lagi ye kita...'papaie'
No comments:
Post a Comment