Thursday, 2 January 2014

" say hi to year 2014"

Sekian lama blog hakak dah bersawang lagi berlumut..Bz + tak sempat + takde masa adalah faktor utama yang menyumbang....disamping kemalasan yang meluap-luap beserta mood yang tak mari-mari ngeh3...banyak nye unsur-unsur negatif yang menguasai..memang fatut le..blog ni tak berupdate....peh, berhabuk! :P

Baru je melangkah ke ambang 2014...tiada azam baru yang disertakan ( sbb azam taun-taun sudah macam tak tercapai jer...) cuma pengalaman awal tahun tu sudah tentu tertulis dalam diari hidup hakak ni..Tapi sebelum tu hakak nak 'say thank you' juga buat tahun 2013 yang banyak mengajar erti kehidupan dari masa kesemasa...bercampur baur dengan kisah pahit, manis, maung , masam , kelat sumer tu ade...hu3....nak flashback??  hu3 tak payah la...tp sesekali nanti hakak maybe akan throwback moment 2013 pada entry-entry yang akan datang...tgk lah, tu pun kalau ade mood mari & ade kerajinan...hi3

Okeh, berbalik  pengalaman awal tahun 2014 yang hakak cakap tadi..opkos lah sebagai ibu yang 'beranakkan ' anak yang nak mula darjah 1 & Tabika Kemas.....(Yep..dua sahaja ye...~ yang dua orang ni pun dah cukup buat hakak di cop 'supermak', hihu)...Lipas kudung dibuat nye hakak..Tapi dah memang tanggungjawab, kan..hakak galas jugak dengan jiwa bercampur-aduk~gembira, terharu, excited, kelam-kabut & seangkatannye.Tak sangka juga budak kenit yang dua orang inilah yang dulu nye kecik je..kiut-miut..dah sekolah pulak..aish sekejab aje masa...

Alhamdullillah, walaupun hari pertama sekolah & hari pertama juga beralih suasana persekolahan baru, segala urusan mereka telah dipermudahkan oleh-Nya. Syukur, kedua-duanya tak meragam, mengamuk @ buat drama sinetron disekolah...wah baiknye....rileks aje..walhal malam tu hakak dah berkecamuk dalam kepala yang dorang ni akan buat hal & tamau pegi sekolah....fuhhhh, lega ... Barulah berbaloi-baloi     'kefenatan' hakak bangun pepagi siapkan keperluan dorang, hantar pegi sekolah , then bila kat tempat keje tersenguk-senguk ngantukzZZZ...hu3..namun itu sumer tak menjadi hal..janji dorang happy kat sekolah, selesa & dapat belajar dengan baik...^_^


Si Abang Sekolah Pagi- Sek Ren
Si Abang Sek Petang- Sek Agama


Si Adik- Tabika Kemas


Oh yer...selalu yang biasa kita dengar & tengok kat tv..budak-budak yang baru nak melangkah ke alam sekolah baru ni, lebih-lebih darjah 1...macam-macam ragam kan...tapi yang untungnya anak-anak hakak ni rileks je sebab dah berjumpa dengan kawan-kawan lama di Tabika dulu ( si abang) & di Taska ( adik). Jadi tak menjadi hal lah mereka nak sesuaikan diri kan..sonok je...dah ada kawan lama...hew3...

No comments:

Post a Comment